A Gyulai Várfürdő az egykori Almásy-kastély 8,5 hektáros természetvédelmi területté nyilvánított parkjában található. A minősített gyógyhely minden évszakban ideális pihenőhely a megfáradt és beteg emberek, valamint a kikapcsolódásra vágyó fiatalok számára. A pazar botanikai látványosságokkal bíró 200 éves ősparkot 10000 tő virág, közel 100-féle fa, bokor és cserje varázsolja elbűvölővé, a vendégek az országban egyedülálló környezetben hódolhatnak a fürdőzés szenvedélyének.

 

Gyógyfürdő

 

A Várfürdő gyógyászati részlege 1968-ban nyílt meg. Ugyanebben az évben az I. számú termálkút vizét gyógyvízzé nyilvánították. 1971-ben az akkori Egészségügyi Minisztérium a Gyulai Várfürdőt gyógyfürdővé minősítette. 2002-ben a Széchenyi Terv keretében a teljes gyógyászati részleg felújítására is sor került. Így, a ma ide látogató betegek a 21. század elvárásainak megfelelő környezetben gyógyulhatnak.

 

A Gyulai Várfürdő több medencéjében is különböző hőfokú gyógyvízben pihenhetnek a vendégek. A balneológiai kezelések mellett a Gyulai Várfürdő kiemelt figyelmet fordít a fizikoterápiás kezelésekre is. Különböző nem-vizes gyógykezelések a fürdőkúrák jótékony hatásait fokozzák, együttes alkalmazásuk a betegek mielőbbi felépülését segítik elő.

 

AquaPalota

 

A Gyulai Várfürdő új, 2013 év végén megnyílt létesítménye a Dél-Alföld élményekben leggazdagabb víziparadicsoma. Káprázatos méretei – 6338m2 összterületből 894m2 vízfelület – miatt joggal mondható, hogy az AquaPalota élményfürdő a Várfürdő legcsillogóbb gyémántköve.

 

Az AquaPalota élményfürdő tervezése során külön figyelmet fordítottak arra, hogy ne csak a baráti társaságok hangos nevetése töltse meg a teret, hanem a családok önfeledt kacaja is. Az óriási kesze-kusza medence lubickolásra és csobbanásra szolgál. A beépített számtalan élményelem – sodrófolyosó, különböző víz alatti masszázsok, a pezsgő ülőfürdő gejzírek és buzgárok, hidromasszázs eszközrendszerek – igazi wellness élményt nyújt.

 

Az AquaPalotában baba- és gyermekmedence, két vízágyú, kalózhajó vizicsúszda, két vízköpő kisállat, rekreációs úszómedence, élménymedence, fekvő masszázspadok, vízfüggöny, sodrófolyosó, két masszázsfülke, nyakzuhany, buzgárok, gejzírek, ugrómedence és csúszdák biztosítják a feledhetetlen szórakozást. A forróság szerelmeseit pedig finn szauna, gőzkabin, aromakabin és infraszauna várja.

 

Strand

 

A Gyulai Várfürdő nyáron is remek szórakozási lehetőségeket biztosít strandjával, melynek egyik legnépszerűbb eleme, a hullámmedence. A hullámfürdő korszerű, és családbarát kialakítása miatt is igen közkedvelt. A legsekélyebb része 45 cm, míg a legmélyebb pontja 2,2 méter, tehát kiváló kikapcsolódási lehetőséget biztosít az egész család részére. A szórakozás igazi csúcspontját az 5 -7 percig tartó, - igazán nagy - közel egy méteres hullámok jelentik.

 

Izgalmas élményeket nyújt az igényes kialakítású, három csúszdával is rendelkező csúszdamedence, ami családok többségének kedvencei közé tartozik. A több mint 110 méteres óriáscsúszda mellett egy rövidebb, de jóval meredekebb kamikaze és egy tradicionális kis csúszda a felhőtlen élmény lehetőségét kínálja. A medence fokozatosan mélyülő kialakítása miatt nemcsak vízi mókázásokra alkalmas, hanem úszásra is. A strandon található 50 méteres versenyuszoda egész évben alkalmas úszóversenyek, vízilabda-mérkőzések, és egyéb szórakoztató programok lebonyolítására. A medence kiváló vízminősége miatt közkedvelt a sportolni vágyók körében.

 

ElérhetőségekNyitvatartás

5700 Gyula, Várkert u. 2

(66) 561 350

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hétfő 8:00–20:00

Kedd 8:00–20:00

Szerda 8:00–20:00

Csütörtök 8:00–20:00

Péntek 8:00–20:00

Szombat 8:00–20:00

Vasárnap 8:00–20:00

 

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!