A történelmi Magyarország és egyben a Kárpát-medence mértani közepén, Szarvason, hazánk egyetlen interaktív makettparkjában történelmünk megelevenedik. Több mint félszáz épített csoda, vasút- és hajómakett minden apró részletében kidolgozott kicsinyített mása megtalálható itt egy helyen. A Körösök szívében festői környezetben, hazánk legnagyobb arborétumában, a Szarvasi Arborétumban a látogatók felfedezhetik és soha nem látott perspektívából ismerhetik meg Magyarország történelmi jelentőségű épületeinek, hajóinak, vonatainak kicsinyített másait.

 

A két hektáron elterülő Mini Magyarország minden korosztályt kalandra hív: interaktív makettekkel, gombnyomással indítható, mini alagutakon, hidakon, viaduktokon átkelő vasút makettekkel, a mini Balatonon és Dunán ringatózó vitorlásokkal, gőzhajókkal, gombnyomásra megszólaló, hangzó épületekkel a legkisebbektől a nyugdíjas korosztályig, családoknak, baráti társaságoknak, osztályoknak, nyugdíjas kluboknak egyaránt különleges élmény.

 

 

Hazánk egyetlen interaktív makettparkjában, a szarvasi Mini Magyarországban a kisvonatok hazánk leghosszabb szabadtéri vasút-makett pályáján robognak olyan jeles állomásokat érintve, mint a Zombori vagy a Kétegyházi vasútállomás. A Szarvasi Arborétum kínálta interaktív élmények mellett a történelmi Magyarország közepén, a szarvasi Mini Magyarországban néhány óra alatt nem csak Magyarországot, de Erdélyt és a határon túli területeket is bebarangolhatjuk. Az épületek elhelyezése a szarvasi Magyarországban a földrajzi elhelyezkedést követi, felülnézetből kirajzolódik az országhatár és a határon túli területek alakja is. A mini országjárás során utunk többek között olyan nevezetességek mellett vezet el, mint a kecskeméti Cifrapalota, a pécsi dzsámi, vagy a budapesti Hősök tere makettje, miközben kipróbálhatjuk a tihanyi visszhangot miniben, meghallgathatjuk a budapesti Operaházból megszólaló klasszikus Melis György áriát.

 

ElérhetőségekNyitvatartás

5540 Szarvas, I. kk. 9.

+36 66/312 344

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Minden nap reggel 8.00-tól sötétedésig. Jegykiadás 18.00-ig!

A büfé március és november között minden nap 9.00-17.00-ig tart nyitva.

 

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!