A strandfürdő az 1912-ben telepített Árpád-liget szomszédságában, Illés Dávid tervei alapján épült 1922-ben. A standfürdő kezdetben egyetlen nyitott vasbeton úszómedencéből állt. A meglévő strand Élővíz-csatorna felőli részén az eredeti, fedett, török-fürdő jellegű épület a századelőn, 1927-ben épült. A tervek Böhm Henrik és Hegedűs Ármin műépítészek keze munkáját dicsérik. Ez az egykori gőz- és tisztasági fürdő bővült tovább aztán, és vált lassan nagyvárosi stranddá.

 

A fürdő 1000 méter mélységűre tervezett kútjának fúrása 430 méternél megakadt. Ezt követően a strand területén több hideg vizes kút létesült, melyek a strandmedence vízellátását, illetve felmelegítve a gőzfürdő meleg vízzel való ellátását biztosították. Az első sikeres hévízkút 1959-ben készült el. Az 1960-as évek közepén az uszoda és a lelátó megépítésével kapcsolódott össze a liget és a fürdő.  A strandfürdő 1964-ben egy új, 50 m-es úszómedencével bővül, amelyet 1970-ben vízvisszaforgató berendezéssel is elláttak. Ezen a télen került először felállításra az úszómedence téli üzemeltetését biztosító, tartószerkezet nélküli, belső túlnyomással üzemelő Graboplan sátor, mely technológia azóta is üzemel. Ezt követően a 21. század elejéig komolyabb fejlesztés nem történt.

 

A 2002-ben és 2003-ban lezajlott felújításoknak az volt a célja, hogy minden szempontból a század igényeinek, a természet- és környezetvédelemnek, valamint a közegészségügy követelményeinek megfelelő és egyre több turistát is kiszolgálni képes fürdőlétesítmény jöjjön létre. Ezen felújítások során megújult az uszoda és a lelátó, a termál medencék, a gyermek medence, a téli fürdő gyógymedencéi a szaunával, a gőzfürdő és az öltözők is. Emellett új élmény- és tanmedence, játszótér, valamint büfék kerültek kialakításra. A fürdőben a medencék és a sportpályák között ligetes, és napos területek váltják egymást. A fürdő egyéni, kifejezetten családias hangulatával a város gyöngyszemévé vált, amit a környékre érkezők sem hagyhatnak ki.

 

A Jázmin Egészségcenter a szabadtéri, télen részlegesen fedett termálmedencékkel és az uszoda a lelátóépülettel egész évben fogadja a vendégeket. A strand- és tanmedence az óriáscsúszdával, valamint a gyermekmedence a nyári szezonban (májustól szeptemberig) várja a látogatókat. Az 1200 m2-es élményfürdőben pezsgőpadok, napozó sziget, pezsgőfürdő, és örvény is található.

 

A 2006-ban gyógyfürdővé nyilvánított strand 76 és 40 Celsius fokos gyógyvizekkel várja vendégeit, melyek ízületi, reumatikus, és mozgásszervi panaszok enyhítésére kiválóak. A fürdő területén található Jázmin Egészségcenterben 2004-től már balneológiai kezelések igénybevételére is lehetőség van. Emellett a betegek gyógyulását orvosi gyógy-masszázs, iszappakolás, víz alatti vízsugármasszázs, víz alatti csoportos gyógytorna szolgálja. Gyógytornász vezetésével 18 éves kor alatti fiatalok számára csoportos gyógy-úszásra is van lehetőség.

 

Belépőjegy ellenében igénybe vehető szolgáltatások:

  • 50 méteres uszoda
  • élmény medence a tanmedencével és az óriás csúszdával
  • gyógyvizes termál medencék
  • gyermek medence
  • sportpályák (strand röplabda, lábtengó)
  • kisgyermekek részére játszópark
  • szauna, nedvesgőz-kamra *

 

ElérhetőségekNyitvatartás

5600 Békéscsaba, Árpád sor 3.

+36 (66) 549-800

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Téli szezonban:

január 1 - április 20, október 1- december 31 között

06.00 - 20.00

Nyári szezonban:

május 1 - június 14, augusztus 21 - szeptember 18 között:
vasárnaptól csütörtökig 06.00 - 20.00

pénteken és szombaton 06.00 - 21.00

június 15 - augusztus 24 között:

vasárnaptól csütörtökig 06.00 - 20.00

pénteken és szombaton 06.00 - 21.00

 

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!